NORÐ - Youth CommunitiesNORÐ - Youth Communities
NORÐ - Youth CommunitiesNORÐ - Youth Communities

Ungeting – Nordisk fællesskab og samarbejde mellem unge

Mød andre unge i Norden og få inspiration til, hvordan du og din forening kan etablere et samarbejde på tværs af Norden.

Som deltager på Ungetinget kan du forvente spændende workshops om projektledelse, verdensmål, demokrati, nordisk samarbejde og aktuelle temaer i Norden. Ungetinget er oplagt for dig og din forening, der gerne vil bygge videre på et eksisterende samarbejdsprojekt mellem unge i Norden eller dig, der ønsker værktøjer til at etablere et. Der vil være god stemning, sjove aktiviteter, festmiddag og fællessang. Ungetinget er en oplagt mulighed for dig, der vil lære Norden og andre unge fra nordiske lande bedre at kende.

Temaet for dette års ungeting er ”Verdensmål – hvordan når vi i mål på demokratisk vis?”. Formålet med verdensmålene er at løse de største udfordringer, som verden står over for. Målene skal nås i 2030 og blev sat i verden i 2015. Til ungetinget er vi halvvejs mod 2030, derfor tager vi status på målene og arbejder med, hvordan vi i netop Norden kan bidrage til, at vi når målene. I Norden har vi en stærk tradition for at tage fællesbeslutninger på ting. Traditionen går helt tilbage til 1000-tallet, hvor beslutninger blev taget på fællesmøder blandt vikingetidens bønder og stormænd. Til dette års ungeting sætter vi fokus på nordisk demokrati, og hvordan ungdomsorganisationer kan samarbejde demokratisk med at opnå verdensmålene. Dette gøres blandt andet gennem ideer fra den danske teolog Hal Koch, der er en af grundlæggerne af Dansk Ungdoms Fællesråd

Som deltager får du

  • Værktøjer til at arbejde med eller styrke nordiske projekter mellem ungdomsorganisationer i Norden
  • Forståelse for hvordan du og din forening kan arbejde demokratisk med verdensmålene
  • Kendskab til nordiske ungdomsorganisationer, værdier og kulturer

Praktisk

Ungetinget finder sted den 5.-7. november 2022, Rüno, Sverige. Din transport, kost og logi i forbindelse med mødet vil blive dækket. Ungetinget er en del af projektet NORÐ, som er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Hvem kan deltage?

Unge mellem 18-30 år fra ungdomsorganisationer fra alle nordiske lande, det vil sige Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne, Grønland og Åland.

Pris

Det er gratis at deltage.